GEÇMİŞ PROJE VE ETKİNLİKLER

Akaretler, Vakıf Yapıları

1986

Beşiktaş Akaretler’de bulunan vakıf yapılarının rölöveleri hazırlanmıştır.

Eminönü, Kızılay Hanı ve Malatya Hanı

1986

Mülkiyeti Kızılay’a ait tarihi eser tescilli, Kızılay Han ve Malatya Han olarak bilinen yapıların rölöve ve diğer çalışmaları, TAÇ Vakfı tarafından yürütülmüştür.

Kabataş Erkek Lisesi

1986

Feriye Sarayları kompleksine ait lise binasının dış cephe onarımı, sıva tamiri, bozulan doğramalarının yeniden yapımı ve cephe boyanması gerçekleştirilmiştir.

Maçka, II. Abdülhamit Çeşmesi

1986

1901 yılında II. Abdülhamit tarafından Tophane’de Nusretiye Camisi önünde bulunduğu külliye ile bir bütün teşkil edecek şekilde yaptırılmıştır. Onarıma başlanmadan önce oldukça harap ve bakımsız durumda olan çeşmenin ilk olarak rölövesi çıkarılmış, ardından yalakları çöpten ve kumdan temizlenmiş, su kanal bağlantıları yapılmıştır. Cephe temizliği yapılmış ve bazı eksik parçalar orijinaline uygun olarak tamamlanmıştır. Çeşmenin eski fotoğraflarından faydalanılarak saçak ucu eğimi değiştirilmiş ve çatı kurşun örtü ile kaplanmıştır.

Zeyrek ve Fil Yokuşu Park ve Bahçesi Tasarımları

1986

TAÇ Vakfı tarafından projelendirilen düzenleme Fatih Belediyesi’nce uygulanmıştır.